Slepačia polievka s ďumbierom

16.02.2024

VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY    Slepačia polievka uvarená podľa klasickej receptúry.

Ingrediencie:

  • 1 menšia sliepka 
  • 1 stredný zeler 
  • 3 mrkvy 
  • 2 petržleny 
  • 60 g šampiňónov 
  • soľ 
  • celé čierne korenie 
  • zelená petržlenová vňať 
  • kúsok ďumbieru

Príprava:

Očistenú vypitvanú sliepku umyjeme, rozkrájame na menšie kusy, vložíme do studenej vody, osolíme a prikrytú pomaly varíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme očistenú zeleninu pokrájanú na rezance, pokrájané šampiňóny a v čistom bavlnenom vrecúšku zaviazané celé čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať a kúsok ďumbiera. Všetko spolu varíme, až kým nie mäso úplne mäkké. Vrecko s koreninami a bylinkami vyberieme a do polievky zavaríme tenké rezance. Podľa potreby ešte dochutíme soľou.


redakcia Doma a Rada