08.12.2017 18:15

Vianočná bábovka

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Bábovka s vianočnou príchuťou vďaka škorice, medu a mandlí.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 3 bielka
  • 3 žĺtka
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 ml oleja
  • 100 ml vody
  • 2 lyžice tekutého medu
  • 100 g polohrubej múky
  • 50 g celozrnnej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do perníka
  • 1 zarovnaná lyžičky mletej škorice
Na ozdobenie:
  • 1 balíček polevy mliečnej
  • 50 g nasekaných mandlí

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtka s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme olej, vodu a med. Pridáme obe múky zmiešané s kypriacim práškom do perníka a škoricou a zľahka ručne vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry predhriatej na 160 °C a pečieme asi 50 minút.
  2. Bábovku necháme asi 10 minút vo forme vychladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
  3. Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale a povrch bábovky polejeme. Dozdobíme nasekanými mandľami a necháme stuhnúť.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada