08.12.2017 18:15
Vianočná bábovka
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Bábovka s vianočnou príchuťou vďaka škorice, medu a mandlí.
Ingrediencie:
Na cesto:
3 bielka
- 3 žĺtka
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 100 ml oleja
- 100 ml vody
- 2 lyžice tekutého medu
- 100 g polohrubej múky
- 50 g celozrnnej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku do perníka
- 1 zarovnaná lyžičky mletej škorice
Na ozdobenie:
- 1 balíček polevy mliečnej
- 50 g nasekaných mandlí
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtka s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme olej, vodu a med. Pridáme obe múky zmiešané s kypriacim práškom do perníka a škoricou a zľahka ručne vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry predhriatej na 160 °C a pečieme asi 50 minút.
- Bábovku necháme asi 10 minút vo forme vychladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
- Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale a povrch bábovky polejeme. Dozdobíme nasekanými mandľami a necháme stuhnúť.
FOTO: droetker
—————