28.02.2015 10:56

Tvarohová torta s marhuľami

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Torta ako stvorená pre všetkých milovníkov tvarohových dezertov s ovocím.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 100 g hladkej múky
  • 25 g jemného zemiakového škrobu - solamylu
  • pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • štipku soli
  • 3 vajcia
  • 125 g zmäknutého masla alebo margarínu

 

Na náplň:
  • 500 g marhúľ alebo marhuľový kompót
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 250 g bieleho jogurtu
  • 250 g odtučneného tvarohu
  • 80 g práškového cukru
  • nastrúhanú kôru z jedného chemicky neošetreného citróna
  • 1 balíček želatínového stužovača
  • 100 ml vlažnej vody
  • 1 zarovnanú lyžicu práškového cukru na posypanie

 

Príprava:

V miske zmiešame múku, škrob, kypriaci prášok, vanilínový cukor a soľ.  Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozotrieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a upečieme (v elektrickej rúre pri 180 °C, v teplovzdušnej pri 160 °C, v plynovej na stupni 3). Po upečení necháme korpus vychladnúť na kuchynskej mriežke. Potom formu a papier odstránime, korpus pozdĺžne rozkrojíme a na spodnú časť nasadíme očistený okraj formy. Hornú časť korpusu nakrájame na 16 rovnakých dielov. Pripravíme si náplň. Umyté marhule pokrájame, ak použijeme kompót, necháme na sitku odkvapkať a plody pokrájame na menšie kúsky. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V miske zmiešame jogurt, tvaroh, cukor a citrónovú kôru a vmiešame želatínový stužovač, ktorý sme pripravili s vodou podľa návodu na obale. Nakoniec vmiešame šľahačku. Dve tretiny tvarohovej náplne rozotrieme na spodnú polovicu korpusu a uhladíme. Na náplň rozložíme marhule a zakryjeme ich zvyškom náplne. Na povrch položíme 16 nakrájaných dielikov a tortu dáme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Pred podávaním odstránime okraj formy, tortu posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kúsky.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada