06.09.2016 13:54

Tekvicový džem s jablkami

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Tekvica je výborným základom pre prípravu chutného džemu, tentoraz s príchuťou jabĺk.

 

Ingrediencie:
  • 2 kg tekvice – čistá dužina, drobné kocky
  • 1 kg jabĺk – olúpaných, nahrubo nastrúhaných
  • 1/4 l jablčného džúsu
  • 1/2 bal. mletej škorice
  • 2 balíčky Želírovacieho cukru 3:1
  • lyžička kyseliny citrónovej
  • 2 lyžice rumu
  • 2 balíčky badiánových hviezdičiek (celých)
Príprava:
  1. Pripravíme si ovocie – jablká olúpeme a nahrubo nastrúhame, dužinu tekvice nakrájame na drobné kocky. Kúsky tekvice i nastrúhané jablká dáme do hrnca, zalejeme džúsom a poprášime škoricou. Necháme na miernom ohni za občasného miešania (!) dusiť pod pokrievkou, kým hmota nezmäkne – niekoľkokrát ovocie premiešame ručnou metlou, aby sa hmota viac rozpadla.
  2. Odstavíme z platne a dobre vmiešame rum a želírovací cukor 3:1. Potom vrátime džem na sporák, privedieme k varu a za stáleho miešania (!) varíme 3 minúty.
  3. Nalejeme do vopred pripravených fliaš – vymytých, s pevnými viečkami. K stene fliaš dáme špajľou badiánovú hviezdičku a fľaše uzavrieme. Necháme vychladnúť.


TIP: Aby sa džem dlhšie nekazil, je dobré viečka a uzávery fliaš utrieť čistou handričkou namočenou v rume.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada