14.12.2016 23:26
Slávnostná hviezdičková strecha
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Múčnik v tvare strechy nechutí len výborne, ale aj vyzerá efektne.
Ingrediencie:
Na cesto:
175 g hladkej múky
- 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 100 g cukru
- 75 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 3 vajcia
- 1 lyžica mlieka
Na náplň:
- 1 balíček krémovej náplne čokoládovej
- 200 ml studeného mlieka
- 3 zarovnané lyžice práškového cukru
- 125 g zmäknutého masla
- 170 g višňového džemu
Na ozdobenie:
- 1 balenie marcipánu
- 1/2 Vanilkového struku „Bourbon“
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.
- Cesto nanesieme na vymastený plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 190 °C a pečieme asi 12 minút.
- Plát necháme vychladnúť.
- Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale.
- Z plátu stiahneme papier na pečenie, na ktorom sa piekol. Plát nakrájame na 5 pásov s dĺžkou 30 cm, pričom každý pás musí byť rôzne široký (12 cm, 10 cm, 8 cm, 5 cm a 3 cm). Pásy plátu potrieme džemom. Polovicou náplne zlepíme pásy tak, aby vznikla strecha. Druhou polovicou náplne pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame pusinky. Múčnik odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
- Na ozdobenie vyvaľkáme marcipán a pomocou formičiek povykrajujeme hviezdičky, ktorými strechu ozdobíme. Nakoniec celý múčnik posypeme dreňou zo struku.
TIPY:
- Múčnik pred podávaním ešte posypeme kakaom.
- V prípade potreby je možné múčnik aj zamraziť.
FOTO: droetker
—————