20.07.2012 14:03

Sladký keltíš

Varenie – Recepty - Múčniky

 

Netradičný sladký múčnik z kuchyne starých materí, na ktorý potrebujeme naklíčenú raž a pšenicu.

 

Ingrediencie:
  • 150 g zŕn raži
  • 150 g zŕn pšenice   
  • hrubá múka 

 

Príprava:

Zrná poumývame a necháme ich na site naklíčiť, pričom ich denne kropíme vodou. Kým naklíčia, potrvá asi 7 až 8 dní. Naklíčené zrná potom zomelieme alebo roztlčieme tĺčikom v mažiari. Napokon ich prepasírujeme a tak získame bielu vodu podobnú mlieku. Do tekutiny pridáme toľko hrubej múky, aby sme získali cesto podobné hustotou piškótovému. To nalejeme do väčšej misy z jenského skla alebo do viacerých menších misiek a dáme piecť. Keltíš je hotový, keď sa na ňom vytvorí červená kôrka. Konzumuje sa lyžicou priamo z misy. Chutí sladko ako medovník.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada