31.05.2014 13:19

Ryžový nákyp

Varenie – Recepty - Múčniky a dezerty

 

Ryžový nákyp je vhodným pohostením aj ne detskú oslavu.

 

Ingrediencie:
  • 250 g ryže   
  • 40 g masla   
  • 60 g práškového cukru   
  • 20 g masla   
  • 20 g strúhanky    
  • 200 ml mlieka   
  • 2 vajcia   
  • vanilkový cukor  
  • postrúhaná citrónová kôra   
  • 200 ml ovocnej šťavy   
  • soľ
Príprava:

Umytú ryžu zalejeme vodou, pridáme maslo i soľ, trochu povaríme a potom dáme udusiť do vyhriatej rúry. Hotovú ryžu ešte horúcu zalejeme mliekom a premiešame. Žĺtky vymiešame s polovicou cukru a pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru a tuhý sneh ušľahaný z bielkov  a z druhej polovice cukru. Všetko zmiešame s ryžou, ktorú sme medzitým nechali vychladnúť. Zmes dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej nákypovej nádoby a upečieme. Nákyp podávame poliaty ovocnou šťavou alebo sirupom.

 

TIP: Do nákypovej zmesi môžeme pred pečením zamiešať aj hrozienka alebo kompótové ovocie.

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada