21.02.2014 13:49
Rezne po maďarsky
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Luxusná ponuka troch druhov mäsa v kombinácii so slaninou a hubami.
Ingrediencie:
4 rezne hovädzej pečienky
- 4 rezne z bravčového stehna
- 4 rezne z teľacieho rezňa
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 väčšia cibuľa
- olej
- 4 šampiňóny
- hladká múka
- 1 vajce
- 80 g údenej slaniny
- masť na opekanie
Príprava:
Odležanú hovädziu roštenku i bravčové a teľacie stehno odblaníme, umyjeme, osušíme obrúskom a nakrájame na rezne. Každý osolíme a okoreníme, potrieme strúhanou cibuľou a necháme asi hodinu odležať. Rezne potom po oboch stranách opečieme v rozpálenej masti. Očistené a umyté šampiňóny osolíme a obalíme v múke i v rozšľahanom vajci a vypražíme. Údenú slaninu rozdelíme na štyri plátky a každý na jednej strane niekoľkokrát nakrojíme a opečieme. Na drevený tanier upravíme opečené rezne, vypražené šampiňóny, opečenú slaninu. Napokon obložíme opekanými zemiakmi a kyslou uhorkou i horčicou alebo sezónnym šalátom.
—————