21.02.2014 13:49

Rezne po maďarsky

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Luxusná ponuka troch druhov mäsa v kombinácii so slaninou a hubami.

 

Ingrediencie:
  • 4 rezne hovädzej pečienky  
  • 4 rezne z bravčového stehna  
  • 4 rezne z teľacieho rezňa   
  • soľ   
  • mleté čierne korenie   
  • 1 väčšia cibuľa  
  • olej   
  • 4 šampiňóny  
  • hladká múka  
  • 1 vajce  
  • 80 g údenej slaniny   
  • masť na opekanie
Príprava:

Odležanú hovädziu roštenku i bravčové a teľacie stehno odblaníme, umyjeme, osušíme obrúskom a nakrájame na rezne. Každý osolíme a okoreníme, potrieme strúhanou cibuľou a necháme asi hodinu odležať. Rezne potom po oboch stranách opečieme v rozpálenej masti. Očistené a umyté šampiňóny osolíme a obalíme v múke i v rozšľahanom vajci a vypražíme. Údenú slaninu rozdelíme na štyri plátky a každý na jednej strane niekoľkokrát nakrojíme a opečieme. Na drevený tanier upravíme opečené rezne, vypražené šampiňóny, opečenú slaninu. Napokon obložíme opekanými zemiakmi a kyslou uhorkou i horčicou alebo sezónnym šalátom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada