08.02.2014 17:19

Pražský teľací rezeň

Varenie – Recepty- Mäso a ryby

 

Teľacie rezne na paradajkovej omáčke s plnenými salámovými košíčkami.

 

Ingrediencie:
  • 400 g teľacieho mäsa zo stehna  
  • 60 ml oleja  
  • 10 g rajčiakového pretlaku   
  • 10 g hladkej múky   
  • 40 g salámy aj s kožou   
  • 20 g údeného mäsa   
  • 20 g zeleného hrášku  
  • 1 vajce  
  • soľ

 

Príprava:

Čisté teľacie mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme a okraje na niekoľkých miestach narežeme. Posolíme ich a pomúčime a a na polovici oleja opečieme. Potom ich podlejeme trochou vody, pridáme rajčiakový pretlak a udusíme domäkka. Kolieska salámy hrubé pol centimetra aj s kožou opečieme na druhej polovici oleja tak, aby sa vytvorili košíčky. Na zvyšku oleja udusíme hrášok, k mäkkému pridáme na kocky pokrájané údené mäso a napokon posolené a rozšľahané vajce. Hotovou praženicou naplníme salámové košíčky, ktoré položíme na udusené mäsové rezne. Podávame so zemiakmi a so zeleninovým šalátom alebo s kyslou uhorkou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada