Pražský teľací rezeň
Varenie – Recepty- Mäso a ryby
Teľacie rezne na paradajkovej omáčke s plnenými salámovými košíčkami.
Ingrediencie:
400 g teľacieho mäsa zo stehna
- 60 ml oleja
- 10 g rajčiakového pretlaku
- 10 g hladkej múky
- 40 g salámy aj s kožou
- 20 g údeného mäsa
- 20 g zeleného hrášku
- 1 vajce
- soľ
Príprava:
Čisté teľacie mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme a okraje na niekoľkých miestach narežeme. Posolíme ich a pomúčime a a na polovici oleja opečieme. Potom ich podlejeme trochou vody, pridáme rajčiakový pretlak a udusíme domäkka. Kolieska salámy hrubé pol centimetra aj s kožou opečieme na druhej polovici oleja tak, aby sa vytvorili košíčky. Na zvyšku oleja udusíme hrášok, k mäkkému pridáme na kocky pokrájané údené mäso a napokon posolené a rozšľahané vajce. Hotovou praženicou naplníme salámové košíčky, ktoré položíme na udusené mäsové rezne. Podávame so zemiakmi a so zeleninovým šalátom alebo s kyslou uhorkou.
—————