03.06.2013 08:02

Plnený zeler

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Zeleninové jedlo, ktoré vďaka mäsovej plnke zasýti aj väčších hladošov.

 

Ingrediencie:
  • 4 zelery     
  • 250 g mletého mäsa (bravčového alebo teľacieho)     
  • olej     
  • 1 vajce  
  • soľ    
  • mleté čierne korenie     
  • cibuľa     
  • 2 lyžice strúhanky    
  • trochu hladkej múky

 

Príprava:

Zelery olúpeme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Keď vychladnú, tak z nich odrežeme vršok a lyžicou vydlabeme vnútro, ktoré naplníme. Plnku si pripravíme tak, že mleté mäso podusíme na cibuli a keď je mäkké, pridáme trochu strúhanky, korenia a surové vajce, ktorým zmes spojíme. Do plnky ešte primiešame vydlabaný stred zo zelerov. Zelery s plnkou dáme na pekáč alebo do misy, podlejeme trochou vody a v rozohriatej rúre ich zapečieme. Môžeme ich však aj zakryté podusiť na sporáku. Potom zelery vyberieme, šťavu trochu poprášime múkou a necháme prevrieť. Podávame so zemiakmi.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada