03.06.2013 08:02
Plnený zeler
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Zeleninové jedlo, ktoré vďaka mäsovej plnke zasýti aj väčších hladošov.
Ingrediencie:
4 zelery
- 250 g mletého mäsa (bravčového alebo teľacieho)
- olej
- 1 vajce
- soľ
- mleté čierne korenie
- cibuľa
- 2 lyžice strúhanky
- trochu hladkej múky
Príprava:
Zelery olúpeme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Keď vychladnú, tak z nich odrežeme vršok a lyžicou vydlabeme vnútro, ktoré naplníme. Plnku si pripravíme tak, že mleté mäso podusíme na cibuli a keď je mäkké, pridáme trochu strúhanky, korenia a surové vajce, ktorým zmes spojíme. Do plnky ešte primiešame vydlabaný stred zo zelerov. Zelery s plnkou dáme na pekáč alebo do misy, podlejeme trochou vody a v rozohriatej rúre ich zapečieme. Môžeme ich však aj zakryté podusiť na sporáku. Potom zelery vyberieme, šťavu trochu poprášime múkou a necháme prevrieť. Podávame so zemiakmi.
—————