26.11.2015 18:57

Nadýchané kokosky

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Kokosové vianočné pečivo vonia i škoricou a vanilkou.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 200 g strúhaného kokosu
  • 4 bielky
  • 200 g cukru
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • na špičku noža mletej škorice
Na ozdobenie:
  • 1 balíček tmavej polevy

 

Príprava:
  • Na prípravu cesta opražíme kokos na teflónovej panvici bez tuku a necháme na tanieri vychladnúť.
  • Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor, arómu a škoricu a krátko zašľaháme. Vareškou zľahka vmiešame kokos. Pomocou dvoch kávových lyžičiek tvoríme na plech vyložený papierom na pečenie kopčeky. Vložíme do rúry predhriatej na 140 °C a pečieme asi 20 minút.
  • Kokosky necháme vychladnúť.
  • Kokosky ozdobíme polevou pripravenou podľa návodu na obale.

 

TIPY:
  • Ak chceme vyšľahať tuhý sneh z bielkov, bielky nesmú obsahovať ani stopu žĺtkov a misa ani šľahacie metličky nesmú byť mastné.
  • V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme kokosky skladovať približne 2 týždne.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.





Kontakt

magazín Doma a Rada