26.11.2015 18:57
Nadýchané kokosky
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Kokosové vianočné pečivo vonia i škoricou a vanilkou.
Ingrediencie:
Na cesto:
200 g strúhaného kokosu
- 4 bielky
- 200 g cukru
- 1 lyžička vanilkovej arómy
- na špičku noža mletej škorice
Na ozdobenie:
- 1 balíček tmavej polevy
Príprava:
- Na prípravu cesta opražíme kokos na teflónovej panvici bez tuku a necháme na tanieri vychladnúť.
- Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor, arómu a škoricu a krátko zašľaháme. Vareškou zľahka vmiešame kokos. Pomocou dvoch kávových lyžičiek tvoríme na plech vyložený papierom na pečenie kopčeky. Vložíme do rúry predhriatej na 140 °C a pečieme asi 20 minút.
- Kokosky necháme vychladnúť.
- Kokosky ozdobíme polevou pripravenou podľa návodu na obale.
TIPY:
- Ak chceme vyšľahať tuhý sneh z bielkov, bielky nesmú obsahovať ani stopu žĺtkov a misa ani šľahacie metličky nesmú byť mastné.
- V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme kokosky skladovať približne 2 týždne.
FOTO: droetker
—————
Komentár
Neboli nájdené žiadne príspevky.