11.09.2015 06:26

Makovo-hrušková pochúťka

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Koláč s hruškami z cesta plného maku.

 

Ingrediencie:
Na mrveničkové cesto:
  • 400 g hladkej múky
  • 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 125 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 2 vajcia
  • 125 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na makovú náplň:
  • 800 g hrušiek
  • 500 g hotovej makovej náplne
  • 150 ml mlieka

Na tvarohovú náplň:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 750 g polotučného tvarohu
  • 80 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 3 vajcia

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme mrveničku. Na dno vymasteného plechu nanesieme 2/3 mrveničkového cesta a pritlačíme. Zvyšok mrveničky zmiešame s 2 PL hotovej makovej náplne a odložíme bokom. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a predpečieme, postačí 12 minút.
  2. Hrušky olúpeme, nakrájame na štvrtiny a odstránime jadrovníky.
  3. Makovú náplň s mliekom vymiešame vareškou dohladka.
  4. Na prípravu tvarohovej náplne vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise metličkou vymiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou a vajcami dohladka. Opatrne vmiešame šľahačku. Do makovej náplne vmiešame 1/3 tvarohovej náplne.
  5. Hrušky naukladáme na povrch predpečeného cesta a do medzier nanesieme makovú náplň. Zvyšok tvarohovej náplne opatrne rozotrieme na povrch a posypeme makovou mrveničkou. Vložíme do rúry a pečieme 55 minút pri teplote 180 °C.
  6. Koláč necháme vychladnúť a potom nakrájame.


FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada