21.12.2011 17:34
Liptovská sviatočná polievka
Varenie - Recepty – Polievky
Originálna vianočná polievka, ktorú raz skúsite a už ju budete variť každý rok.
Ingrediencie:
½ l vody z kyslej kapusty
- 1 a ½ l vody
- 15 g sušených húb
- 1 kg údeného mäsa
- 2 nožičky údenej klobásy
- lyžička kryštálového cukru
- 3 lyžice zápražky
Príprava:
Mäso so sušenými hubami varíme vo vode, neskôr pridáme domácu klobásu. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho aj s klobásou z polievky. Z masti a hladkej múky si pripravíme tmavú zápražku, ktorú pridáme do polievky a necháme rozvariť. Napokon vianočnú polievku dochutíme trochou cukru a najmä vodou z kyslej kapusty. Podávame ju so širokými rezancami.
—————