21.12.2011 17:34

Liptovská sviatočná polievka

Varenie - Recepty – Polievky

 

Originálna vianočná polievka, ktorú raz skúsite a už ju budete variť každý rok.

 

Ingrediencie:
  • ½ l vody z kyslej kapusty
  • 1 a ½ l vody
  • 15 g sušených húb
  • 1 kg údeného mäsa
  • 2 nožičky údenej klobásy
  • lyžička kryštálového cukru
  • 3 lyžice zápražky

 

Príprava:

Mäso so sušenými hubami varíme vo vode, neskôr pridáme domácu klobásu. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho aj s klobásou z polievky. Z masti a hladkej múky si pripravíme tmavú zápražku, ktorú pridáme do polievky a necháme rozvariť. Napokon vianočnú polievku dochutíme trochou cukru a najmä vodou z kyslej kapusty. Podávame ju so širokými rezancami.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada