10.04.2012 13:57

Kurča po štefánsky

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Takto pripravené kurča vďaka výdatnej plnky zasýti celú rodinu.

 

Ingrediencie:
  • 1 stredne veľké kurča     
  • 200 g mäsa   
  • 50 g žemle   
  • 50 g hrášku   
  • olej  
  • 50 g údenej  slaniny    
  • vrchovatú lyžicu hladkej múky   
  • petržlenová vňať  
  • soľ

 

Príprava:

Najprv si pripravíme plnku. Zvyšky mäsa (hovädzie, bravčové, teľacie) zomelieme, pridáme namočenú a vytlačenú žemľu, soľ, mleté čierne korenie, vajce, zelený hrášok a posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame. Kurča umyjeme a naplníme plnkou, tak že ňou obkladáme vnútorné steny kurčaťa, potom dovnútra vložíme ošúpané natvrdo uvarené vajcia a brušnú dutinu doplníme zvyškom plnky. Otvor zašijeme niťou alebo spojíme kovovými ihlicami. Kurča potom osolíme a posypeme mletým čiernym korením i majoránom a dáme piecť do rúry v pekáči, v ktorom sme predtým rozškvarili pokrájanú slaninu. Kura pečieme asi 2 hodiny a pravidelne ho polievame vypečenou šťavou. Vodu podľa potreby dolievame. Upečené kurča vyberieme, šťavu zahustíme múkou, zalejeme trochou vývaru alebo vody a povaríme na hustú omáčku. Kurča rozkrojíme a podávame s ryžou a kompótom alebo novými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada