18.12.2014 21:02

Komora určila vianočné menu

Varenie - Svetové a minulé chute

 

Každý región na Slovensku mal vlastné kulinárske špeciality, ale vo vianočných zvykoch sa dosť podobali. Polievky určené na štedrovečerný stôl sa najčastejšie pripravovali z kyslej kapusty, zo šošovice, z fazule, z hrachu a zo sušených húb a ovocia. Niekde zase varili kyslú obilninovú polievku kiseľ. K obľúbeným patrili hlavne kapustnice. V niektorých rodinách však museli vystačiť so skromným receptom. Za dve hrste kyslej kapusty uvarili vo vlastnej kyslej šťave a nakoniec ju ochutili nastrúhaným cesnakom. A chutila.

 

redakcia doma a Rada

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada