04.06.2016 09:44
Jahodový mramorovaný koláč
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Chuťou cesta bábovka, ktorá vďaka pudingovému krému a kope jahôd spĺňa atribúty torty.
Ingrediencie:
Na cesto:
1 balenie bábovky
- 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 2 vajcia
- 350 ml mlieka
- 1 zarovnaná lyžica kakaa
- 1 lyžica mlieka na tmavé cesto
Na náplň:
- asi 600 g jahôd
- 1 balíček Créme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou
- 300 ml mlieka
Na želé:
- 1 balíček tortového želé červeného
- 2 zarovnané lyžice cukru
- 250 ml vody
Príprava:
- Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na cesto elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni s maslom alebo margarínom, vajcami a mliekom.
- Jednu tretinu cesta zafarbíme preosiatym kakaom a 1 PL mlieka. Svetlé cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Tmavé cesto vylejeme na povrch a pomocou vidličky urobíme mramorovanie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 35 minút.
- Odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
- Korpus položíme na tortový podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.
- Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu a rozotrieme na korpus. Na povrch krému naukladáme jahody.
- Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale, pomocou štetca ním potrieme jahody a necháme zatuhnúť.
FOTO: droetker
—————