04.06.2016 09:44

Jahodový mramorovaný koláč

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Chuťou cesta bábovka, ktorá vďaka pudingovému krému a kope jahôd spĺňa atribúty torty.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 1 balenie bábovky
  • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 2 vajcia
  • 350 ml mlieka
  • 1 zarovnaná lyžica kakaa
  • 1 lyžica mlieka na tmavé cesto
Na náplň:
  • asi 600 g jahôd
  • 1 balíček Créme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou
  • 300 ml mlieka

 

Na želé:
  • 1 balíček tortového želé červeného
  • 2 zarovnané lyžice cukru
  • 250 ml vody

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na cesto elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni s maslom alebo margarínom, vajcami a mliekom.
  2. Jednu tretinu cesta zafarbíme preosiatym kakaom a 1 PL mlieka. Svetlé cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Tmavé cesto vylejeme na povrch a pomocou vidličky urobíme mramorovanie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 35 minút.
  3. Odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
  4. Korpus položíme na tortový podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.
  5. Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu a rozotrieme na korpus. Na povrch krému naukladáme jahody.
  6. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale, pomocou štetca ním potrieme jahody a necháme zatuhnúť.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada