29.10.2017 16:48
Hruškový džem s čajom Rooibos
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Príklad, ako sa dá pripraviť džem za pomoci čaju. V tomto prípade z hrušiek.
Ingrediencie:
900 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na kúsky)
- 250 ml silného čaju Rooibos (2 lyžičky sypaného alebo 4 vrecúška)
- 1 balíček Gelfixu Extra 2:1
- 500 g trstinového cukru
Príprava:
- Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca nakrájané hrušky, zalejeme ich čajom Rooibos a rozmixujeme tyčovým mixérom.
- Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 lyžicami trstinového cukru a pridáme ku zmesi. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1-2 lyžičky práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
FOTO: droetker
—————