14.05.2020 14:12

Cigánske pečené mäso

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Hovädzie mäso prešpikované kúskami zeleniny, kyslých uhoriek a slanine najprv dusíme v rúre a napokon dopečieme.

 

Ingrediencie:
  • 500 g hovädzieho mäsa
  • olej
  • 1 cibuľa
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 40 g slaniny
  • 100 g kyslých uhoriek
  • 10 g hladkej múky
  • celé čierne korenie
  • soľ
Príprava:

Hovädzie mäso umyjeme a nožom narežeme otvory, do ktorých striedavo vkladáme na trojuholníky pokrájanú zeleninu (mrkva, zeler, kaleráb), kyslé uhorky a slaninu, asi tretinu si necháme. Mäso dáme na spenenú cibuľu, z oboch strán trochu opečieme, potom pridáme zvyšok pokrájanej zeleniny, uhoriek a slaniny, celé čierne korenie i soľ. Napokon podlejem vodou a prikryté dusíme v rúre. Pred dohotovením prikrývku odložíme a mäso dopečieme odokryté, aby získalo peknú farbu. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame. Šťavu zaprášime múkou, prevaríme, aby sa prepojili a prelejem ňou plátky mäsa.

 

TIP: Podávame s ryžou, s tarhoňou alebo so zemiakmi

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada